Sfaturi pentru o invitație de botez deosebită

Invitația de botez- amintirea unui moment unic în viață

Venirea pe lume a unui copil reprezintă un moment de bucurie atât pentru părinți, cât și pentru cei apropiați, iar botezul este o ocazie specială pentru a petrece împreună. Și, cum succesul oricărui eveniment depinde de o bună organizare, prima petrecere a copilului tău trebuie să beneficieze de multă atenție la detalii.

Invitația de botez este unul dintre acestea. Dar care sunt elementele necesare pentru realizarea unei invitații inedite de botez? În continuare, vă prezentăm o listă de sugestii privind modelul ideal.

Textul invitației de botez

Structura textului unei invitații de botez include:

  1. o scurtă frază prin care inviți persoanele la eveniment,
  2. urmată de o descriere a ocaziei,
  3. numele gazdei,
  4. numele copilului ce urmează să fie botezat,
  5. data și ora ( pentru petrecerile formale, evitați prescurtările de tipul a.m., p.m.),
  6. locul de desfășurare ( numele localului și adresa acestuia)

Pentru petreceri tematice, puteți menționa ținuta obligatorie. În ultima parte a invitației, includeți data limită la care se primesc confirmările de prezență, precizând numărul de telefon și adresa de mail la care să fie trimise.

În funcție de tematica și stilul evenimentului, abordarea textului invitației de botez poate să fie formală (solemnă-utilizarea citatelor biblice) sau informală (jucăușă-text sub formă de versuri).

În situația în care doriți să trimiteți o invitație doar pentru petrecerea de botez și nu și pentru ceremonia de la biserică, puteți reformula partea de inceput a textului, din care să se înțeleagă că invitația este pentru a sărbătorii evenimentul și nu pentru eveniment în sine.

La ceremonia botezului participă de obicei familia și prietenii apropiați, ce fac parte din diferite categorii de vârstă. Cel mai important lucru însă, este ca aceștia să vă împărtășească sentimentele de dragoste și sprijin, creând acea atmosferă specială pe care v-o doriți la petrecerea de botez a copilului.

Pentru oaspeții care vin din afara orașului, este recomandat să includeți o listă cu hoteluri locale, indicații privind mijloacele de transport public și locurile de parcare. Invitația de botez trebuie trimisă cu cel puțin trei sau patru săptămâni înaintea evenimentului.

meniu botez
Meniul pentru masa de botez

Aspectul vizual al invitației de botez

Precum în cazul structurii textului, tema și stilul petrecerii sunt elemente importante in luarea deciziei cu privire la aspectul vizual al invitației.

In ceea ce privește fontul, este recomandat să fie folosit un singur tip pentru întregul conținut, sau să fie folosit unul diferit pentru numele copilului. Standardul pentru mărimea fontului unei invitații sugerează următoarea organizare: introducerea, informațiile despre timpul, spațiul de desfășurare și numele nașilor trebuie să aibă aceeași mărime a fontului. Cererea pentru confirmarea prezenței, o dimensiune mai mică, iar numele sărbătoritului trebuie să fie semnificativ mai mare.

Referitor la culoare, o singură nuanță pentru tot textul invitației este suficientă.

Elementele de grafică pot varia de la teme clasice, precum cele religioase, decorațiuni de o anumită culoare, personaje din basme, elemente din natură, până la cele mai moderne, cu inspirație din desene animate, jucării și filme pentru copii.

Puteți alege din modele de invitații pentru botez standard, ce se găsesc cu ușurință online sau puteți crea chiar dumneavoastră texte și elemente grafice inedite, pentru o invitație de botez cu adevărat specială.

Pentru o petrecere de botez elegantă, o invitație de tip pergament, la care optați pentru un efect de strălucire serigrafică, cu text și grafică personalizate, va fi un detaliu deosebit.

O fotografie haioasă a micuțului, imprimată digital pe un carton colorat în formă de ursuleț, cu mesaj scris în versuri, va alcătui o invitație de botez inedită.

Puteți fi interesat și de urmatoarele:

Raspundem exact si rapid. Intreaba-ne!

Trimite