Printare de meniuri pentru restaurante

 • Printare pe carton de 300g / 350g
 • Print color integral la rezoluție mare
 • Preturi foarte convenabile
 • Pot fi printate repede
 • Doua, trei zile
 • Minim 1 bucată, minim recomandat 10
 • Finisari: lăcuire selectivă, laminare, stantare, folio, timbru sec
montaj meniuri restaurant

Pentru orice fel de restaurant sau firmă de catering - orice unitate ce ține de domeniul horeca - oferim printare calitativă de meniuri de restaurant, bar, cafenea în tiraje mici sau medii în timpi foarte scurți de producție, dacă nu se cer caracteristici atipice de personalizare.

meniu cafenea
Meniu piramidă penru cafenele
meniu restaurant bistro
Meniu tip broșură
meniu restaurant cafenea
Tip clasic de meniu pentru restaurante și cafenele

Grafica de meniu

Nivelul cel mai specific de personalizare a meniurilor e dat însă de grafică, de designul lor. Putem folosi fișierele clientului, după analiza de corectitudine a lor, sau realizăm un layout profesional.

Oferim printre cele mai bune servicii de desigin și de grafică privind meniurile pentru restaurante, baruri, hoteluri. Avem experiență foarte mare în prelucrarea imaginilor special pentru ce se cere de la un meniu de restaurant. Dacă doriți grafică performantă pentru meniu dvs. cereți detalii pentru serviciile de design de meniu

Felul în care arată un meniu de restaurant, cum își prezintă produsele, își aduce o contribuție importantă la succesul unui restaurant.

Puteți fi interesat și de urmatoarele:

Cum se face un meniu atragător de restaurant

Meniurile de restaurant sunt un gen complet atipic de produse. Datorită specificității cerințelor au caracteristici de printare deosebite, de machetare și de pregătire a fișierelor pentru print.

Îmbunătățirea imaginilor

În primul rând, cerința majoră se leagă de calitatea pozelor și de mesajul lor. Pozele meniurilor de restaurant trebuie să fie tentante, vii, să facă clientul să guste cu ochii. Dar pozele trebuie să păstreze o legătura credibilă cu produsul real pentru că imaginea lor, deși nu este o poză realistă de produs, trebuie să fie un mesaj publicitar credibil

Pozele meniului trebuie făcute cu un aparant performant de către un profesionist, dacă bugetul permite. Această variantă e cea mai buna fotograful știind cum sa "prinda" lumina care da volum imaginilor.

exemplu imagine meniu luminata
Iluminare a imaginii pentru înbunătățirea aspectului produsului

Pentru că se referă la mâncare pozele trebuie prelucrate în așa fel încât să fie luminoasa, pozele mai întunecate fac mancarea să arate fără gust. E foarte important ca umbrele să nu fie accentuate, în special în cazul mâncărurilor de genul micilor, fripturilor ce au porțiuni mari, întunecate și care arată perfect în realitate, însă pe ecran par arse și nesavuroase. Trebuie găsit un echilibru între diminuarea umbrelor și păstrarea contrastului imaginii mâncărurilor. Aceasta cere experiență și știință în prelucrarea imaginilor.

Dacă doriți asistență sau sfaturi ori clarificări legate de prețul unui astfel de serviciu cereți detalii. Un astfel de serviciu nu are un preț standard ci depinde foarte mult de volumul de muncă, respectiv numărul de poze.

Imaginile de meniu trebuie îmbunătățite pe trei culori: roșu, galben și verde, culorile de mâncare. Accentuarea acestor culori trebuie făcută până la limită în care meniul să nu devină colorat prea tare, prea strident. Imaginile trebuie sa prezinte o realitate îmbunătățită, deci plăcută.

imagine meniu contrast galben
Culorile pe galben, verde și roșu se saturează

Următoarea îmbunătățire se face prin țiplarea hârtiei, prin laminare lucioasă. Astfel se fac mai apetisante imaginile din meniu, cu prețul reducerii ușurinței de citire, deoarece laminarea lucioasă adaugă o strălucire ce poate deranja la cititul textului mai mic.

Prelucrarea pozelor

în al doilea rănd, meniurile au de obicei un număr considerabil de poze. Uneori peste o sută. Prelucrarea acestor poze se face în două etape.

 1. O prelucrare aproximativă, ce poate fi și automatizată, ce se referă la întărirea culorilor de mâncare, reducerea umbrelor, mărirea contrastului detaliilor.
 2. Apoi urmează o prelucrare fină pe fiecare poză pentru ajustarea calității ei, să devină o poză apetisantă.
imagine meniu contrast general
Contrastare generală pentru a scoate în evidență detaliile fine
imagine meniu detaliata
Iluminare a imaginii pentru înbunătățirea aspectului produsului

Servicii de grafică pentru restaurante

În al treilea rănd, aceste imagini nu plutesc liber pe hârtie, ele sunt prinse în rețeaua de ordine a celorlalte elemente de design. Este foarte important ca layout-ul să prezinte pozele ca element maxim, să nu aibă, de exemplu, un background care să concureze cu pozele. Creația meniurilor de restaurant e apanajul unor profesioniști.

grafica meniu restaurant
Pagină ce respectă regulile de design pentru meniurile de restaurant

Meniurile sunt prea importante în relația cu clientul restaurantului ca să fie neglijat sau trecut cu vederea tocmai felul în care se prezintă imagini care în sine sunt reușit fotografiate și profesional prelucrate.

Cotația de preț a unui astfel de serviciu diferă substanțial, fiecare designer apreciindu-și tariful orar la valori ce pot varia destul de mult. Repetăm, talentul eficient de design este un ingredient critic in producerea unor meniuri care încântă și vând, cereți-ne detalii, de preț sau legate de orice aspect v-ar interesa.

Finisări și execuție

Oferim viteză de execuție fără rabat de calitate în termene scurte. Dar dacă cerințele beneficiarului sunt speciale termenul de producție se va comunica după analiza acestora, deoarece sunt foarte multe modalități de finisare și îmbunătațire

 • suport special de printare,
 • imprimare folio și timbru sec,
 • plastifiere, laminare,
 • lăcuire selectiva,
 • cu spiră metalică, capsate sau broșate etc.

Nu există minim obligatoriu pentru comanda de meniuri personalizate.

meniu plastifiat
Paginile meniurilor se plastifiază

Datorită folosirii intense meniurile pentru domeniul horeca se recomandă a se plastifia, procedeu prin care se sporește rezistența mecanică a foilor și se protejează la pătare

Raspundem exact si rapid. Intreaba-ne!

Trimite