Laminare documente printate digital

  • Laminare mata / lucioasa cu folio de 80 - 100 microni
  • Folia se aplica fata ori fata verso
  • Preturi de la 0.2 lei pentru coala A3
  • Tirajele de digital se pot lamina in 6 - 8 ore
  • Tirajele mari, de tipar offset au timpul de laminare dupa volum
  • Minim 10 formate A3, SRA3
  • Finisari: impachetare

Ce e operatia de laminare

montaj lucrari laminate

Odata printata digital coala SRA3 sau foaia a4 poate trece printr-un lant mai lung de operatii post-print incluzand taierea la format, rotunjirea colturilor sau procesul de laminare. Clientii folosesc diferiti termeni pentru operatia de acoperire cu plastic a printurilor. Laminare, celofanare, plastifiere, plasticare. Tehnic vorbind ele reprezinta procese diferite. Plastifiere este incastrarea intr-un plic, buzunar, de plastic cu grosime mare astfel ca rezistenta la stressurile mecanice, zgarieturi, particule de praf, apa sa fie cat mai mare.

Prin laminare ne referim la procesul prin care o folie de plastic foarte subtire de polimeri se lipeste de suprafata printurilor cu scop de protectie si estetic. Se ofera o rezistenta mai mare la factorii mecanici si apa. Unele folii maresc durata de viata a lucrarilor la actiunea de evaporare a culorilor din cauza radiatiei UV solare. Puteți sa ne cereți detalii oricând.

Laminare mata sau lucioasa Laminarea se poate face cu folie mata sau lucioasa. Folia lucioasa intareste culorile si le face mai vii dar reflexiile luminoase pe care le provoaca folia reduce lizibilitatea din anumite unghiuri. Laminarea mata ofera eleganta si o anumita atenuare a culorilor. Ca protectie ambele feluri de laminare ofera aceleasi avantaje. Prețurile diferă. Aici puteți calcula prețurile de laminare

Laminare la cald si laminare la rece

Procesul de lipire a foliilor se face la temperatura normala, lipirea realizandu-se prin presiune mecanica si actiunea adezivului. Laminarea rece presupune aparatura ce functioneaza mai mult, lipsita fiind de agresiunea termica. In contrast, procedeul de laminare la cald presupune temperaturi ridicate dar gradul de lipire e mult mai bun. Un aparat de laminare la cald are o durata mai mica de viata. Piata ofera acum aparate de laminare ce pot functiona in ambele regimuri. Foliile folosite sunt specializate. O folie destinata laminarii la cald nu se poate folosi cu succes in laminarea la rece.

Laminare pe digital

Printul digital fiind depunere de substanta solida toner pe hartie / carton (spre deosebire de procedeul offset unde vopseaua / culoarea offset intra in coala) prezinta o suprafata neregulata si acoperita cu material cu proprietati reduse de aderare in comparatie cu hartia alba. Astfel laminarea pe digital, adica pe printuri digitale, e de obicei problematica, documentul final laminat, mai ales daca are acoperire mare de toner, are o lipire precara a foliei de laminare. Solutia folosita de noi pentru laminarea de documente printate digital consta in utilizarea unor folii special tratate si aplicarea lor cu presiune mecanica foarte mare de doua ori. Documentele digitale laminate prezenta astfel o calitate superioara.

Defecte de laminare

In cazul documentelor biguite, indoite, in zona de pliere laminarea prezinta defecte tipice, folia se prinde mai slab. Nu s-a gasit inca o solutie pentru aceasta, printurile digitale pliate si laminate putand avea portiuni mici de dezlipire precoce a foliei.

Laminare A4, A3

Majoritatea lucrarilor sunt de laminare A4, multe fiind mape personalizate, secundate de laminarea A3 pentru aplicatii de genul afiselor. Folosim un aparat de laminare compact si performant destinat exclusiv acestor formate astfel ca pierderea de folie este minima.

Preturi la jumatate

Pentru calitatea de laminare documente printate laser oferim cele mai bune preturi ieftine, teoretic la jumatate. Procedeul presupune trecerea de 2 ori in laminator dar pretul este considerat ca la o singura trecere.

Concluzia

Pentru documente printate digital pe imprimante laser se recomanda laminare la cald cu presiune mecanica maxima si trecere dubla a colii prin aparat. Alte detalii intreba-ne direct la 0728 032 259.

Calculator laminare print digital

Afla rapid ce preturi are laminarea documentelor printate digital.

Zona afisarii pretului de laminare

Puteți fi interesat și de urmatoarele:

Raspundem exact si rapid. Intreaba-ne!

Trimite

A service error occurred: Error calling GET https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet&playlistId=PLcZp5G3AKHKi2rcBKFG6KA2xsBExniQfF&maxResults=50&key=AIzaSyAX0IEHGwu1EoMQG30NKIfIx2nZCws-tKU: (403) Access Not Configured. YouTube Data API has not been used in project 904655548561 before or it is disabled. Enable it by visiting https://console.developers.google.com/apis/api/youtube.googleapis.com/overview?project=904655548561 then retry. If you enabled this API recently, wait a few minutes for the action to propagate to our systems and retry.