Etichete prin transfer termic direct sau cu ribon

Transfer termic direct

Etichetele produse prin transfer termic direct sunt disponibile pe hârtie, media sintetică sau textil.

Hârtia are avantajul costului scăzut dar, dacă durabilitatea, rezistența în timp la factori agresivi mecanici, chimici sunt cerințe obligatorii, etichetele sintetice sunt cele care oferă aceste lucruri. Pentru orice clarificări, detalii întreabă-ne

Printarea termică directă pe material presupune ca acesta sa aibă suprafața tratată chimic, sensibilă la caldură, pentru a se imprima imaginea în bune condiții. Nu se poate imprima pe hârtie simplă.

Culoarea de imprimare este negrul dar se pot imprima și la două culori prin modificarea temperaturii capului termic de print.

E nevoie de material special care sa raspundă la caldura aplicată pe suprafață. Se recomandă utilizarea în interior unde temperatura nu atinge valori mari ce pot face tratarea termică a mediei de printare să raspundă accidental la căldură prin înnegrire.

Printarea termică directă nu are nevoie de panglică de imprimare / ribon.

Dimensiunile etichetelor imprimate prin transfer termic direct se situază între 20 și 50mm pe lățimei.

Transfer termic prin ribon

Un alt gen de trensfer termic este cel care utilizează panglică de transfer sau ribon pentru producerea imaginii. Se folosește panglica de imprimare sensibilă la căldură și nu media sensibilă la căldură.

Materialele pe care se imprimă, nu au nevoie de o suprafață tratată special. Imprimarea imaginii se face prin topirea materailului de pe panglică și sudarea lui pe materialul de printat: hârtie, material sintetic, textil sau alt gen de material.

Intensitatea imprimării nu se modifică cu utilizarea. Pot fi etichete produse prin transfer termic pe hârtie sau pe material sintetic cu avantajele discutate. În special etichetele de identificare se printează prin această metodă.

Ribbonul poate fi de ceară (wax), rășină (resin) sau o combinație de rășina cu ceară. Imprimarea pe polipropilenă sau poliester cu riboane bazate integral pe răsină oferă o durabilitate sporită.

Dacă se dorește printare de imagine aceasta trebuie convertită în puncte a căror densitate vor simula nuanțele. Se poate imprima și color. Se livrează în rolă sau la metraj

producem etichete termice

Oferta de preț

Pentru a vă face o ofertă va rugam menționați ce trebuie scris pe etichetă, eventual dacă aveți deja o machetă, materialul pe care doriți imprimarea și câte bucăți sunt necesare. Click aici pentru ne trimite cererea.

Raspundem exact si rapid. Intreaba-ne!

Trimite