Etichete în rolă personalizate pentru orice tip de ambalaje

Etichetele în rolă personalizate sunt efectul de întărire/recunoaștere a mărcii și contribuie la reacția de dejavu ce favorizează acțiunea clientului. Folosite fie ca etichete de produse, aplicate pe recipiente, pachete, ambalaje sau sticle, sunt pur și simplu necesare și produse cu expertiza corectă, eficiente. Întreabă un expert

Furnizor direct de servicii și produse

Producem în mod direct etichete pe rolă, cu aplicabilitate în aproape toate domeniile din industrie și comerț. Oferta noastră descrie o mare varietate de dimensiuni, forme și materiale, opțiuni speciale de finisare și rezistență la apă, ulei, factori mecanici.

montaj etichete în rolă

Suntem aleși pentru etichetele printate perfect la prețuri rezonabile.

Pentru crearea unui design 100% personalizat serviciile noastre de design sunt oricând accesibile, la fel și dacă aveți nevoie de asistență în a aduce grafica deja existentă la un nivel îmbunătățit, gata de print, impecabil tehnic.

etichetă dispusă pe rolă

De ce ar folosi etichete în rolă chiar și cei ce nu au nevoie de ele

Evident multe dintre aplicațiile etichetelor nu necesită neapărat dispunerea pe rolă. Într-un număr impresionant de cazuri etichetele pe coală sunt suficient de bune. Dar dacă ar trebui să precizăm fie și un singur motiv pentru care etichetele în rolă ar fi de preferat, de-a lungul tuturor industriilor și activităților de comerț, a zonelor casnice, atunci acesta ar fi desprinderea mult, mult mai ușoară a etichetei în rolă de pe foaia de suport, caracteristică ce o face mai ușor de aplicat, inclusiv manual.

eticheta în rolă are desprinderea cea mai lejeră de pe foaia de material

Materialitatea etichetei

Este evident că eticheta e mai mult decât materialul din care e confecționată. Acesta însă reprezintă infrastructura etichetei și de aceia e foarte importantă alegerea lui. Îți stăm la dispoziție pentru a te ajuta în alegerea corectă. Dă-ne detalii

Ce e, cum e, de ce, pe scurt despre material

Materialul este o compoziție de straturi, triadică din punctul de vedere al rolurilor. Avem foaia de material pe care se printează, pelicula de adeziv ce va asigura aderența și foaia de suport, așa numitul liner, a cărei misiune e să protejeze stratul de adeziv și să mențină distanțarea și alinierea etichetelor, crucială pentru operațiunea de lipire automatizată.

printabilul adezivul și linerul

Combinarea caracteristicilor acestor 3 straturi rezultă într-o gamă diversă de materiale, fiecare având scop și avantaje specifice. Pentru a naviga prin varietatea materialelor disponibile și a alege optim întreabă un expert

Ca recomandări generale, în alegerea materialului țineți cont de următoarele criterii:

  • metoda de aplicare din rolă a etichetei
  • suprafața pe care se aplică eticheta
  • condițiile de temperatură pe durata de viață a etichetei
  • cerințele de imagine ce decurg din respectarea brand-ului

Ce foi de material folosim

Includem în materialele folosite: hârtie lucioasă, mată, texturată, folie sintetică albă sau transparentă, hârtie/folie metalizată. în funcție de specificul comenzii putem apela la materiale specializate, adaptate cazului respectiv.

Pentru a afla materialul ideal în cazul etichetelor dvs. cereți detalii aici, descriind sumar "intenția" etichetei, contexul de folosire.

Hârtia lucioasă/glossy

Acest material are tratată suprafața ca să poată absorbi mai puțină lumină, de unde vine astfel un plus de stralucire. Acest tip de tratare a suprafeței îi dă un aspect luxos și o rezistență la rupere și umezeală ceva mai mare.

Hârtia mată/coated

Are suprafața tratată pentru depunerea agentului de colorare. Etichetele fără pretenții deosebite se fac pe această hârtie ce excelează cu un preț bun. Se poate lamina lucios și capată reziliență la umezeală și agresiuni mecanice.

Hârtia texturată

Suprafața acestui material nu e lină. În procesul de fabricare se aplică diverse modele sau e lăsată textura naturala. Excelează în a evidenția un aspect vintage premium și oferă și o dimensiune tactilă etichetei. Industria vinurilor, a bâuturilor fine folosește în mod curent acest tip de material.

Materiale sintetice

Sunt materiale polimerice sunt albe sau transparente. Pot fi polipropilenă prescurtat PP și varianta cu axă dublă BOPP, polietilenă PE, policlorură de vinilin PVC. Au rezistența cea mai mare la apă, ulei și mecanic. Aceste caracteristici le propun ca alegeri principale în domeniile unde se cere rezistență chimică, ambalaje cu suprafață neregulată. Agentul de colorare aderă ușor pe acești polimeri, prin urmare culorile sunt mai solide, mai evidente, cromatica etichetei e susținută mai bine.

Materialul, la nivelul structurii, reprezintă baza pe care se prezintă eticheta.

Stratul adeziv

Niciun secret, stratul adeziv este cealaltă parte a etichetei, cea nevăzută dar de importanță critică. Secretul adevărat constă în selectarea tipului de adeziv adecvat cazului de utilizare a etichetelor!

Adezivul începe să lucreze prin presare mecanică, atunci se activează chimic și procesul de aderare începe să înainteze către maturitate, când asigură putere maximă de fixare pe suprafață.

Adezivul ales asigură felul în care se comportă eticheta de-a lungul utilizării produsului pe care se aplică. Pentru o alegerea în siguranță apelați la experiența noastră

Adezivul poate fi permanent sau detașabil (removable), concepuți să lucreze optim la diverse temperaturi scăzute.

Adezivi cu topire la cald

Acesti adezivi sunt cauciucați și au o putere de aderare foarte bună încă de la aplicare, Datorită cauciului din componență sunt maleabili și se lipesc foarte bine pe suprafețele neuniforme. Tot cauciucul îi face vulnerabili la temperaturi ridicate și la radiația UV. De aceea nu se recomandă expunerea în exterior pe perioade mai lungi.

Adeziv acrilic

Are o rezistență la caldură și UV excepțională. Prinderea inițială pe suprafațe este mai slabă, sunt necesare peste 24 de ore ca aderența să se maturizeze. Nu se recomandă a se aplica pe suprafețe rugoase, texturate deoarece acrilii din compoziție îl fac mai dur și se conformează mai puțin cu suprafața de aderare.

Adezivii detașabili

În momentul aplicarii adezivul removable se prinde bine dar, spre deosebire de ceilalti, aderența nu crește în timp, puterea de prindere ramâne într-o stare de plafonare. Acest lucru permite ca eticheta să fie, într-o anume măsură, dezlipită, repoziționață. Materialul pe care se prinde și temperatura la care evoluază afectează drastic comportamentul ei. Se recomandă pentru aplicații temporare și chiar și atunci e necesară testarea datorită sensibilităților amintite.

Atenționari

În timpul serviciul (pe durata de viață a produsului etichetei) expunerea la temperaturile care depașesc gama de suportabilitate vor putea duce la desprindea etichetei.

Toți adezivii sunt afectați de temperatura la care sunt activați prin presare mecanică. Puterea lor de prindere poate fi afectată dacă s-au aplicat la o temperatură mai scazută decât cea recomandată de producatori. Acești adezivi vor lucra însă potențialul lor de lipire nu se va dezvolta pănă la capăt. Evită situațiile suboptimale și cere o îndrumare competentă

Tipurile de liner

Este stratul cel mai de jos al etichetei. De acesta depinde cât de ușor se vor aplica etichetele, fie automat fie manual. E de două feluri, din hârtie sau din folie.

strat suport etichetă în rolă

Pe bază de hârtie

Cel din hârtie are aplicat un strat de silicon ca adezivul aflat sub stratul printabil să nu adere și eticheta să se separe ușor.

Din material sintetic

Liner-ul sintetic (PP sau PET) are o rezistență sporită la tensiunile ce apar în timpul printării și decupării etichetei. Suportă viteză mare de procesare și e ideal pentru etichetele transparente deoarece adezivul este mai fin și mai clar în contactul cu folia sintetică.

Folia de susținere e un mecanism de livrare.

Decuparea pe contur a etichetei

Tehnic se pot decupa etichetele pe orice contur. Dar o linie de decupare complicată necesită un consum mai mare de timp pentru finalizare. Altfel spus, prețul asociat acestui serviciu este corespunzător.

etichetă rotundă în rolă

Din perspectiva bugetului cele mai rentabile sunt etichetele decupate pe rotund sau dreptunghiulare. Diferența de prezentare se realizează la nivelul designului pentru eticheta în rolă, nu luam în discuție calitatea premium sau de buget a materialelor deoarece relația este simplă - media premium/lux costuri pe măsură.

etichetă dreptunghiulară în rolă

Culori pentru etichete

Etichetele în rolă pot fi printate în cele două moduri de culoare. Culori de process CMYK sau în sistem Pantone. Dacă acest lucru pare complicat puteți cere detalii acum.

Sună complicat?

Din perspectiva clienților noștrii etichetele sunt un element crucial al ambalării și în fluxul furnizării, cu destinația consumator, performează diverse roluri (informare, seducere, etc). În ecosistemul mai larg al ambalării produselor, eticheta în rolă ocupă o nișă specifică și gravitează într-un nor de concepte foarte tehnice. Experiența și cunoașterea practică dobândite în serviciul atâtor clienți de-a lungul anilor, din industrii atât de diferite, în situații, nu de puține ori, critice sunt un atu important cu care contribuim la dezvoltarea clienților noștrii.

Doriți să aflați o opinie de expert? Adresați-ne orice întrebări despre etichetele în rolă.

Raspundem exact si rapid. Intreaba-ne!

Trimite