Etichete aplicate pe suprafațe înclinate, conice

Etichetele standard create pentru suprafețe plane daca sunt aplicate pe o suprafață curbă se vor încreții încercând să urmeze curbura suprafeței respective. Pentru a fi aplicate cu succes ele au nevoie de o deformare controlată în acord cu caracteristicile geometrice ale suprafeței pe care vor adera.

Liniile drepte apar curbate când sunt proiectate pe o suprafață curbată. de aceea orice etichete dreptunghiulară dacă e pusă pe o suprafață conică se va cuta, liniile ei drepte conformându-se variantelor curbate.

Rezultatul e unul dezastruos, o etichetă cutată, încrețită care lucrează pentru concurență! Evitați situațiile necorespunzătoare, neprofitabile și neprofesionale apelând la consultanța unor specialiști și comandați etichete conice făcute corect!

Etichetele pentru ambalajele tip cupă sunt clientul favorit al acestui proces de deformare.

etape etichetă conică
Transformarea liniilor drepte ale etichetei plane în linii curbe
etichetă plană
Eticheta plană standard înainte de transformare
etichetă curbată
Eticheta plană după transformare

Prețuri de etichete conice

Prin curbare etichetele ocupă mai mult spațiu pe coală, prețul reflectă creșterea de material. Spre deosebire de varianta plană cea conică are nevoie de o decupare pe contur și nu de o simplă tăiere la ghilotină. Această operațiune adaugă la costul etichetei.

Per total eticheta conică are costuri mai mari de producție. Caracteristicile geometrice ale trunchiului de con pe care se mulează generează un profil aparte de cost. Pentru o ofertă precisă, personalizată va rugăm să cereți aici

Dimensiunile etichete dreptunghiulare din exemplul de calcul de mai jos sunt de 180x80mm. Prin curbare pe un con cu circumferința superioara de 180mm si cea de bază de 100mm eticheta ocupă un spațiu de 180x91mm circumscris căii de tăiere pe contur. Prețurile următoare sunt asociate acestei topologii.

Etichete conice 180x80mm plan, print color (prețuri în RON, fară TVA)
tiraj\gramaj autocolant interior
100 0.97
200 0.96
300 0.93
400 0.92
500 0.91
Etichete 180x80mm plan, color, plastifiate lucios (prețuri în RON, fară TVA)
tiraj\gramaj autocolant interior
100 1.05
200 1.03
300 1.00
400 0.99
500 0.98
Etichete 180x80mm plan, transparente, policromie (prețuri în RON, fară TVA)
tiraj\gramaj autocolant transparent
100 1.60
200 1.57
300 1.52
400 1.51
500 1.50

șablon de etichete curbate

Aici puteți să vă faceți propriul șablon corect matematic pentru etichete ce se aplică pe suprafețe conice. Măsurătorile sunt în mm. Primul diametru este cel al părții superioare a trunchiului de con, diametrul următor fiind cel al părții de bază al comului.

Dacă doriți să se calculeze automat lățimea etichetei pe toată desfașurata conului nu introduceți nici o valoare. Se va afișa lățimea pe toată lungimea conului.i

Dacă modificați valorile, de exemplu, prin modificarea cu plus sau cu minus a valorii de suprapunere sau introducerea unei lățimi mai mari ori a valorilor diametrelor conului, se poate schimba culoarea lățimii cu roșu. Acest lucru indică faptul de suprapunere a capetelor etichetei - lucru necesar câteodată în producția etichetelor pe suprafață conică.

Conturul magenta reprezintă eticheta curbată pe suprafața trunchiului de con, iar cel gri eticheta plană

Ce face generatorul?

Generatorul de șabloane următor pornește de la o etichetă plană și produce versiunea ei deformată controlat pentru a se potrivi matematic pe o suprafață conică.

Odată produs template-ul poate fi descărcat gratuit și utilizat pentru a produce etichete ce se încadrează corect pe panta unui container conic.

Calculul presupune o suprafață înclinată plană și nu bombată sau cu neregularități de orice alt tip. Deși e foarte posibil ca șablonul generat să fie adecvat, nu putem garanta acuratețea, el fiind intenționat pentru o suprafață conică plană.

Cum se folosește?

  1. Pregătiți grafica în mod obișnuit - formă dreptunghiulară - și măsurați dreptunghiul de încadrare.
  2. Introduceți dimensiunile de lătime și înălțime ale etichetei drepte, eventual distanța de suprapunere a capetelor etichetei
  3. Introduceți dimensiunile containerului conic, măsurați în prealabil circumferința de sus si pe cea de jos având între cele două cercuri o distanță masurata pe ambalaj egală cu înălțimea etichetei.
  4. Generați dreptunghiul distorsionat pentru suprafața înclinată.
  5. În programul de grafică folosiți capacitățile acestuia pentru a deformat grafica plană după dreptunghiul de deformare. Dacă întâmpinați dificultăți contactați departamentul nostru de grafică.

  6. Testați eticheta obținuta astfel pe recipientul gazdă. Măsurarea manuală cât și eventualele abateri ale ambalajului real pot afecta precizia potrivirii etichetei pe recipient. În acest caz reluați procesul, generarea etichetei este gratuită și necondiționată.

Scutiți efort important apelând la serviciile noastre de machetare avansată dedicată acestui tip de etichetă. Oferim pachet complet de servicii de creație, machetare și producție a etichetelor conice atât pentru tiraje pilot cât și industriale.

Raspundem exact si rapid. Intreaba-ne!

Trimite