Migrarea cartilor spre formatul epub

Electrificarea cartilor

Stephen King (vezi clipul video jos) face o remarcabila distinctie intre carte si implementarea ei, respectiv "a story will transcend any current media" ca sa citam.

Traditional, cartea a fost legata de hartie si de procedeele de tiparire, mai nou printare. Intr-un sens, cartea a fost sinonima cu hartia. Rolul hartiei ca suport al transmiterii de informatie se atenuaza

scaderea interesului pentru produse tipografice

Dar cartile prolifereaza in noul medium electric si nu o fac in forma unor website-uri clasice ci se regasesc in formatele de ebook. E modul actual prin care povestile transcend mediul hartiei.

Tipuri de ebooks

Formatele electronice al cartilor sunt diverse si contradictorii. Enumeram cele mai importante

  • Kindle
  • Mobi
  • Epub
  • DjVu
  • Daisy
  • Pdf
  • Html
  • Chm
  • IBook

Dintre acestea formatele majore utilizate sunt Kindle, Mobi si Epub. Ca standard se configureaza formatul Epub, avand o adoptie rapida ca urmare a faptului ca nu e un format proprietar ci e gratuit, free (si liber in sensul dat de miscarea open source iar ca acronim, E-pub vine de la Publicatie Electronica).

Cartile se citesc acum pe o multitudine de dispozitive: calculatoare, tablete, e-readere si telefoane. Acestei varietati uriase de ecrane formatul epub ii raspunde cu capacitatea sa de adaptare a continutului pe care il administreaza. Epub este gandit pentru layout flexibil, adaptabil la ecrane, fiind, in mare, o colectie de pagini html impachetata ca arhiva zip. De asemenea suporta si layout fix, ca si formatul Pdf sau websiturile mai vechi.

Carti fara pagini

In contextul adaptarii continutului la diferite ecrane, in publicarea cartilor dispare conceptul de pagina. Pagina are sens doar in vechiul format fix, in noul mediu electric structura cartii se bazeaza pe capitole si nu pe pagini. Aceasta mutatie este intr-adevar o noutate.

Descriind cartea ca website static publicarea in format epub necesita abilitati importate din domeniul web. Un grad de automatizare a sarcinilor este posibil, sub forma unor scripturi sau chiar a unui serviciu mai complex tip convertor epub, in special daca se aleg ca mediu de lucru sisteme bazate pe Linux, dar in majoritatea cazurilor munca manuala in publicarea in format epub nu poate fi evitata.

Convertor epub

Cu o experienta bogata, forjata pe piata americana de carti, oferim servicii de conversie in format epub din formatele utilizate in mod obisnuit de catre autori. Convertim la epub word, doc, docx, rtf, PDF si obtinem ebooks ce trec testele de verificare ale marilor publisheri internationali, putand fi acceptate oriunde. Convertirea PDF la epub este unul dintre cele mai dificile, cele doua formate avand maniere complet diferite de a descrie continutul, PDF fiind un format fix.

A converti formatele de autor, cele in care se scrie continutul: docx, word, pdf, in formatul preferat al publisherilor, face cartea potential mondiala. Acest lucru in mod logic influenteaza preferinta celor implicati in crearea/producerea cartilor interesati in a avea versiuni electronice ale cartilor, intre care, formatul epub ar trebui sa fie tratat cu cea mai mare atentie deoarece, printre altele, epub suporta DRM, digital rights management - o modalitatea destul de buna de a proteja continutul si de a-l face disponibil doar cu plata.

In concluzie, utilizand un mix de tehnici automate si manuale, ce includ crearea de scripturi pe platforma Linux, putem oferi servicii de convertire la format epub a unei game diverse de formate in care se poate afla continutul cartilor, servicii probate de catre mult mai matura piata americana, totul la cele mai bune preturi romanesti astfel ca dvs. sa puteti difuza cartile in piete mult mai mari.

Raspundem exact si rapid. Intreaba-ne!

Trimite

Ce este si cum se face un epub

Stephen King: 'Writing is hypnosis'

The horror author says writing is a form of self-hypnosis and having a daily routine helps him fall into a trance.

Full eBook Production Workflow Tutorial - EPUB and MOBI/KF8

This full eBook production workflow tutorial takes Joseph Conrad's Heart of Darkness from a source Word document and converts it into a valid EPUB and MOBI file without the use of any third-party software. It is best viewed in conjunction with the tutorials on the BB eBooks website. http://bbebooksthailand.com/developers.html This 1-hour tutorial covers the following: -Approaching the Source Document [:05] -Adding Fancy Quotes, em dashes, and Ellipses [1:30] -Preserving Italics, Bold, and Underlined Text [6:45] -Reformatting the Word Document into a Text Editor [9:35] -Adding HTML Markup to an eBook's Content [12:30] -Applying CSS to HTML Markup [20:10] -EPUB Directory Structure [24:00] -OPF XML Creation [26:55] -Splitting HTML files into Numerous HTML Files for Faster Parsing by eReading Devices [31:40] -Adding an HTML Table of Contents [36:35] -Adding XML to Manifest, Spine, and Guide Section [41:25] -Adding a toc.ncx Table of Contents [44:00] -EPUB Compression [48:25] -EPUB Validation and Troubleshooting [51:50] -Previewing Your EPUB eBook [56:20] -Generating a MOBI/KF8 eBook from a Source EPUB with KindleGen [57:10] -Previewing Your MOBI/KF8 eBook [1:04:40]