Cărți de vizită în Microsoft Word

Deși Word este la bază un procesor de text care produce în principal documente bazate pe text, îl poți folosi în a produce și documente cu caracter vizual, cum ar fi cărțile de vizită sau flyere ori pliante, cu condiția ca să păstrezi sau să urmărești obținerea unor cărți de vizită simple.

cel mai simplu microsoft word

O altă problemă e lipsa de cunostințe tehnice privind pregătirea pentru tipar a celor ce fac carti de vizită în Word fie el 2003, 2007, 2010 sau 2013.

De multe ori cartea de vizită e lucrată pe formatul letter sau A4 din Word, adică pe dimensiuni greșite, ceea ce obligă la repoziționarea elementelor cărții de vizită

Practic se reface cartea de vizită, amânându-se executia.

De multe ori bleed-ul acestor carți de vizită este inexistent, Microsoft Word neavând o opțiune dedicată bleed-ului.

Cum să faci cărți de vizită în Microsoft Word

Pentru cărți de vizită bogate vizual și care sunt perfect făcute pentru procesul de tipărire profesional încercați soluția noastră de făcut cărți de vizită. Este gratuită, rulează online, în întregime în browser, deci nu e nimic de download sau de instalat, iar modelele încorporează practici eficiente de design free style or bazat pe rețete probate de timp.

Alege un template

Microsoft Word vine cu o colecție de template-uri gratuite, încă eficiente (deși un pic depașite vizual). Alegi File > New. De aici cauți în șabloanele puse la dispoziție. Ai grijă template-ul ales să fie compatibil cu versiunea ta de Word. Dacă are elemente depășite acestea nu se vor afișa corect.

Pentru un plus de vizual poți adauga forme grafice (shapes) în pagina ta de Word.

Deși pot fi adăugate direct, practica recomandată este de a încorpora formele grafice / shapes într-un Drawing Canvas.

Acesta acționează ca un container și grupează elementele de formă astfel că în loc să muți elementele individual le poți poziționa cu un singur click pe toate. Acestui element container i se pot aplica stiluri șî poate presta cu mai mult rafinament în compoziția ta.

Pentru a insera un canvas, dai click pe tab-ul de Insert și selectezi Shapes. Du-te la baza panoului și dă click pe itemul de menu intitulat "New Drawing Canvas".

Dacă sabloanele cu care vine echipat Word-ul nu sunt suficient de expresive pentru cerințele tale, poți experimenta o gamă mai largă alegând dintre sutele de modele online oferite gratuit de Microsoft utilizatorilor de Word.

Adaugă elemente grafice

Îți poți ușura modul de lucru prin ajustarea setărilor de afișare. Dă click pe iconul Ribon Display Options aflat în colțul sus-dreapta și experimentează cu oricare din opțiuni pentru a crea o afișare mai puțin aglomerată.

Template-urile din care alegi sunt foarte directe. Includ culoare, numele firmei, informațiile de contact. Adică baza de care are nevoie o carte de vizită.

  1. Edităm modelul cu informațiile personale.
  2. Verificăm corectitudinea fiecărui detaliu,
  3. inclusiv greșeli de scriere.
  4. Apelam la prieteni sau colegi pentru revizuire.

Personalizarea modelului

Pentru o personalizare mai adâncă a modelului este recomandabil să schimbi fonturile, culorile șî formele grafice pentru a reflecta cât mai apropiat propriul stil.

Poți adăuga o umbră formelor. Click dreapta pe forma ta, apoi alege Format Shape. Un panou cu optiuni de formatare va apare în partea dreaptă a elementului canvas. Alegi Drop Shadow.

Culorile prestabilite cu care vine fiecare template Word pot fi modificate pentru a exprima mai bine cerințele tale. Pentru a utiliza seturile de culoare prestabilite selectează tab-ul Design. Mai departe este floare la ureche.

Mai multe cărti de vizită pe coală

Template-urile moderne se autopopulează, umplând fiecare loc cu cartea de vizită modificată. Dacă ai ales un șablon mai vechi, atunci copy paste este iar prietenul tău. Dai paste în fiecare locație.

Folosește ruleta și rețeaua de linii

Când ai de a face cu documente orientate vizual, a avea repere după care să faci alinierile și poziționarea elementelor poate ușura foarte mult procesul de design al cărții de vizită. Click pe tab-ul View și dai check pe Ruler și Gridlines.

Dai la print cărțile de vizită

După ce ai făcut designul cărții de vizită următorul pas este tiparirea sau printarea lor. Le poți printa și pe o imprimantă de casă dar recomandarea noastră este de a folosi mereu ateliere de tipar digital cu echipamente profesionale. Din Word exportă fișierul tău în format PDF. Nimic nu în face mai fericiți pe băieții de la print decât un fișier gata de print fără probleme

Dacă alegi să printezi direct pe imprinta de pe biroul tău, deși noi oferim prețuri mai mici decât te costă pe tine printarea directă, ține cont că dimensiunile cărții de vizită sunt de 90x50mm și pe coala ta A4 încap 10 bucați. Folosește un carton mai gros. Noi folosim 300g sau 350g. Citește aici despre hârtia pentru printare. Când ești pregătit apasă simultan tastele Ctrl si P. De-acum caseta de print a Word-ului îți va lumina calea...

Raspundem exact si rapid. Intreaba-ne!

Trimite