Dimensiuni cărți de vizită standard

În urma multelor comenzi de cărți de vizită duse la bun sfârșit am observat o tendință supărătoare. Lipsa de standardizare a dimensiunilor cărții de vizită observate în fișierele trimise către noi.

În mod evident nu există un singur raspuns la întrebarea despre dimensiunile corecte ale unei cărți de vizită. Sau există un raspuns însă nu e precis, de genul să poată să fie "palmată" fără probleme. Vibrația dimensională era de 5mm. Am avut cărți de vizită de 80 x 50mm, 85 x 50mm, 90 x 40mm. Și orice combinații ale perechilor de cifre amintite.

  • Practic designerul estimează o dimensiune magică a cărții de vizită ce o va face unică și memorabila. Asta e motivația bună.
  • Altă explicație stă în teroare față de aritmetica simplă resimțită de designerii pradă unor stereotipuri culturale când e necesar să fie fiițe precise.
  • Sau, ultimul caz, ignoranța silentioasă.

Statistic 99% dintre cărțile de vizită tipărite la costuri decente sunt de dimensiunile 90 x 50 mm.

Dimensiunile unei cărți de vizită standard în secolul XXI este de 90 x 50 mm. Din ce în ce mai des se folosește și dimensiunea 85x45mm

Acum că adevarul a fost expus precis și fără interprețare nu mai exista scuze ca dvs. designerul să nu produceți un fișier pentru cartea de vizită cu dimensiunea de 90 pe 50 milimetrii.

Puteți risca alte dimensiuni în căutarea unei originalități uluitoare însă trebuie să zic că direcția nu e cea bună. Puteți practic să facți o carte de vizită de 1 metru pe 1.5 metrii și veți atrage atenția. Sau una să o țineți pe buricul degetului arătător și a cărei date de contact să fie citite la microscop. Pentru originalitate alta decât cea a designului trebuie să încercați alte materiale, de exemplu pe piele de om sau alte procedee decât printarea cărților de vizită. Sugerez serigrafia cărților de vizită. Sunt spectaculoase!

Raspundem exact si rapid. Intreaba-ne!

Trimite